Lista Facultati | Admiterea la Facultate, Subiecte Admitere 2013

Switch to desktop

Sesiunea de Toamna a Bacalureatului 2013

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului de anul acesta a început astăzi. Peste 87.000 de absolvenți de liceu au susținut prima probă, de evaluare a competențelor de comunicare verbală în limba română.

Luni și marți sunt programate evaluările competențelor lingvistice de comunicare orală și evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, marți și miercuri evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională și joi și vineri evaluarea competențelor digitale.

bacalureat-toamnaAșa cum era de așteptat, numărul celor care au participat la sesiunea de toamnă a bacalaureatului reprezintă un procent foarte mare din elevii care fac parte din promoțiile anterioare. Mai exact, 67% dintre elevii care au susținut astăzi prima probă a bacalaureatului de toamnă sunt din promoțiile din anii trecuți. Cu toate acestea 33%, conform Ministerului Educației, sunt din promoția de anul acesta, care au picat bacalaureatul.

Dintre cei înscriși la prima probă, doar 17.758 de candidați s-au înscris pentru evaluarea competențelor în limba română. 648 pentru limba maternă, dintre care 625 pentru limba maghiară, 21 pentru limba germană și doar doi pentru limba ucraineană. Un număr mare, de 18.270 de candidați au susținut proba de evaluare a competențelor de comunicare într-o limbă de circulație internațională. Majoritatea au susținut examenul în limba engleză. Potrivit MEN, 17.866 de elevi vor susține examenul pentru evaluarea competențelor digitale.

În ceea ce privește probele scrise, cel mai mare număr de elevi înscriși este înregistrat la proba de limba și literatura română (55.741 de candidați). Aceasta este urmată de proba obligatorie a profilului, matematică sau  istorie. Un  număr mare de elevi s-au înscris și la proba scrisă la alegere a profilului și a specializării, peste 53.000 de absolvenți. Cei mai mulți dintre aceștia au optat pentru biologie, următoarele alegeri fiind geografie, chimie , informatică, logică sau economie.

Puțin peste 1.300 de candidați vor susține examenul scris la limba maternă. 1.367 de candidați vor susține proba scrisă în maghiară, 6 elevi în limba ucraineană, doi în limba germană și unul singur în sârbă.

Rezultatele vor fi afișate pe 2 septembrie, iar contestațiile pot fi depuse între orele 12:00 – 16:00, în aceeași zi. Acestea vor fi soluționate în perioada 3-4 septembrie, iar pe 5 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

Subiectele din această vară sunt disponibile pe site-ul Ministerului Educației la adresa subiecte.edu.ro.

În prima sesiune a bacalaureatului din 2013 rata de promovabilitate a crescut cu un cu un singur procent, la 56.4%, după soluționarea contestațiilor. Mai exact, 63,1 dintre absolvenții promoției de anul acesta au promovat bacalaureatul și doar 31.7% dintre absolvenții promoțiilor anterioare. În prima sesiune a bacalaureatului de anul acesta s-au înscris 188.842 de candidați și s-au prezentat doar 175.513. Dintre aceștia 320 au fost eliminați pentru fraudă.

Promovabilitatea a scăzut drastic în 2011, la introducerea sistemului de supraveghere bazat pe camere.
Cu toate acestea, în ultimii 10 ani, de când rata șomajului a crescut, un număr de 500.000 de absolvenți au picat examenul maturității. Numărul acesta a crescut în fiecare an, mai ales după măsurile luate de Ministerul Educației împotriva copiatului.

Mai mult decât atât, după finalizarea bacalaureatului de anul acesta, ministrul educației, Remus Pricopie, spune că se vor lua măsuri concrete în ceea ce privește acest examen.

„În educație nu poți să decizi azi ce faci mâine. Însă o analiză corectă se face după ce se termină şi a doua sesiune de examen. Măsurile pe care le vom lua vor putea să producă efecte începând cu luna decembrie, când începem discuţii cu reţeaua şcolară”, a spus Remus Pricopie pentru Gândul.info.

Acesta a mai declarat că subiectele au fost realizate în funcție de profilul candidaților și că pe viitor vor rămâne așa, fără a le segmenta în funcție de filiere.

Copyright © www.ListaFacultati.ro 2007-2013 . Continutul acestui site nu poate fi reprodus, integral sau partial, fara acordul scris al ListaFacultati.ro.
Incalcarea prevederilor copyrightului este reglementata de Legea nr.8/1996. Informatiile de pe site au caracter orientativ si neoficial. Nici o raspundere nu este asumata de www.ListaFacultati.ro cu privire la: valabilitatea si corectitudinea informatiilor de pe site, acreditarea / abilitarea / recunoasterea institutiilor si a studiilor/cursurilor prezentate. Va rugam a verifica /contacta institutiile (sau organizatiile corespunzatoare) care au studii / cursuri ce va intereseaza si alte surse corespunzatoare pentru informatii corecte si valabile.

Top Versiunea Desktop