Lista Facultati | Admiterea la Facultate, Subiecte Admitere 2013

Switch to desktop

Facultatea de Relatii Economice Internationale

Prezentare


În întreaga istorie a sa, Facultatea de Relații Economice Internaționale a oferit studenților programe de studiu de calitate, profesorii care activează în această facultate fiind dedicați profesiei lor și domeniului în care activează. Într-o lume tot mai globalizată și mai integrată, viziunea internațională asupra dezvoltării tranzacțiilor financiare și comerciale devine fundamentală. Studierea tranzacțiilor economice din această perspectivă internațională oferă avantaje clare atât pentru cei din mediul privat (inclusiv cel financiar) cât și pentru cei din mediul public (mai ales pentru fundamentarea politicilor publice în domeniul comerțului exterior, investițiilor străine, cursului de schimb etc.)

Admitere Facultate

Oferim studenților noștri o serie de cursuri interesante în cadrul unor programe de studii care țin cont de cerințele de pe piață dar și cu ceea ce se întâmplă la universitățile de prestigiu de afară cu care facultatea noastră colaborează în cadrul unor programe de studii comune. Absolvenții noștri au o rată foarte bună la angajare după terminarea facultății.


Diploma: Economist
Durata programului de studii: 3 ani
Limba de predare: Română și Engleză

Începând cu anul universitar 2013/2014, Academia de Studii Economice din Bucureşti va organiza examen de admitere la studiile universitare de licenţă, care va consta într-o probă scrisă, tip grilă, din disciplinele de liceu: Matematică (nivelul III) şi Economie (nivelul II), la care se adaugă Limba străină pentru programele de studii în limbi străine.

Pe 23 februarie 2013 s-a lansat platforma online admitere ASE 2013 pentru pregătirea şi simularea examinării, precum și broşura ce conţine întrebările de pe platforma online.

În ce perioada ma înscriu?
   • Dosarul se depune între 16-19 iulie, orele 9.00-12.00, 14.00-18.00
Când sustin examenul?
   • 24 sau 25 iulie între orele 9.00-12.00
Dosarul de înscriere - ce acte contine?

   • Candidatul va prezenta un dosar plic, pe care va în scrie datele de identificare, inclusiv adresa de e-mail si numarul de telefon, cu urmatoarele acte:
         • Diploma de bacalaureat (sau diploma echivalenta cu aceasta) si foaia matricola (sau echivalenta acesteia, din care rezulta mediile anilor de studii) în original sau copii legalizate (absolventii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013 pot prezenta adeverinta eliberata de liceu, cu precizarea mediei generale de bacalaureat, a mediei generale a anilor de studiu din liceu, a termenului de valabilitate si mentionarea faptului ca nu a fost eliberata diploma de bacalaureat);
       • Adeverinta medicala tip, eliberata de cabinetele medicale (scolare sau teritoriale) sau de medicul de familie, din care sa rezulte ca solicitantii sunt apti pentru profilul la care candideaza;
       • Copia legalizata a certificatului de nastere;
       • Copia cartii de identitate;
       • Copia legalizata a certificatului de casatorie (dacaeste cazul);
       • Declaratie pe propria raspundere prin care candidatul se angajeaza ca nu va beneficia concomitent de

finantare de la buget pentru doua sau mai multe programe de studii universitare, indiferent de nivelul lor si ca nu va urma simultan mai mult de doua programe de studii universitare, indiferent de nivelul si forma de finantare ale acestora;
       • Doua fotografii 3/4;
       • Bonul bonul valoric / bonurile valorice reprezentând taxa de înscriere;
   • Dosarele incomplete nu sunt acceptate pentru înscriere.

Admiterea la studiile universitare de licenţă (3 ani) se face în două etape distincte:

     1.    pentru ocuparea locurilor finantate de la buget si a celor cu taxa, cu examen de admitere(70% - testul grila, 30% media examenului de bacalaureat)
     2.    pentru ocuparea locurilor cu taxa, ramase disponibile dupa prima etapa, fara examen de admitere, pe baza mediei de la bacalaureat.
   • La Libraria Editurii ASE, sala 0035 (langa Amfiteatrul I, puteti achizitiona brosurile cu intrebari, in spiritul celor ce vor fi propuse la examen, si cu solutiile acestora. Pretul este 15 lei pentru Testele-grila si 12 lei – pentru Raspunsurile la teste.
   • Pentru explicatii suplimentare va rugam sa ne scrieti la adresa de email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Ce taxe de înscriere si de scolarizare se cer?
   • La invatamantul de licenta cu frecventa taxa de inscriere este de 100 lei. In aceasta taxa sunt incluse

primele doua optiuni. Candidatii care vor sa isi exprime mai mult de doua optiuni vor plati, in plus, cate 25 lei pentru fiecare optiune exprimata.La invatamantul la distanta taxa este unica, de 100 lei, indiferent de numarul optiunilor solicitate de catre candidat.
   • Taxa de scolarizare este de 3500 de lei pentru forma de invatamant cu frecventa si de 3200 de lei pentru forma de invatamant la distanta. Taxa de scolarizare pentru anul universitar 2013- 2014 este de 3.500 lei/an pentru cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Confederatiei Elvetiene. Pentru cetatenii straini, altii decat cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Confederatiei Elvetiene, sau cetatenii romani cu rezidenta permanenta in strainatate, taxa de studii este de 250 €/luna.

Specializari Facultate


Facultatea de Relații Economice Internaționale oferă o singură specializare, cea de Economie si afaceri internaționale. În cadrul acesteia, oferim însă în semestrul 2 al anului 2 și semestrul 1 al anului 3 posibilitatea ca studenții să aleagă între trei pachete opționale de discipline (odată ales pachetul, disciplinele incluse devin obligatorii) orientate către sfera afacerilor internaționale, a economiei internaționale și a relațiilor financiar-monetare internaționale. Fiecare dintre aceste direcții de specializare sunt continuate și la nivel de studii de master.

Masterate

Facultatea de Relatii Economice Internationale are una dintre cele mai bogate oferte de programe de studiu la nivel de master din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti dar si din cadrul universitatilor economice din Romania. Aceasta oferta deriva din convingerea ca specializarea reprezinta un element cheie al dezvoltarii personale iar existenta unei palete largi de alternative permite absovlventilor de licenta orientarea catre acele domenii inguste in care pot avea succes.

Oferta de programe de master include doua categorii de programe de studiu, masterele de cercetare sau aprofundare (care pot fi urmate de orice absolvent de studii economice) si masterele profesionale sau complementare (care pot fi urmate de catre orice absolvent de licenta).

Va rugam sa consultati paginile de Internet ale fiecarui program pentru mai multe detalii. Examenul de admitere la master urmeaza procedura stabilita la nivelul Academiei de Studii Economcie din Bucuresti.

Masterate de cercetare in cadrul Facultatii de Relatii Economice Internationale:

- Managementul Afacerilor Internationale
- Economie Internationala si Afaceri Europene
- Geopolitica si Relatii Economice Internationale
- Managementul Riscului Financiar International

Masterate profesionale in cadrul Facultatii de Relatii Economice Internationale:

- Afaceri Internationale
- Comunicare de Afaceri in Limba Engleza
- Managementul Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene
- Comunicare de Afaceri in context multicultural (in limba franceza)
- Comunicare in limba engleza pentru predare si cercetare economica
- Managementul Proiectelor Internationale (in limba engleza)
- Politici de Dezvoltare Internationala
- Logistica internationala
- Managementul Riscului in Afacerile Internationale - Tranzactii Financiare - NOU
- Managementul Riscului in Afacerile Internationale - Tranzactii Comerciale - NOU

Doctorate


În cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale, școala doctorală (domeniul Economie și Afaceri Internaționale) este gestionată de către Departamentul de specialitate, respectiv Departamentul de Relații Economice Internaționale.

Contact


Adresa: Cladirea Mihai Eminescu, Bld. Dacia nr.41, sector 1, Bucuresti - cod 010404
Tel. secretariat: +4 021 319.19.00/170 sau 429;
Tel. decanat: +4 021 319.19.90
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Pagina Web: www.rei.ase.ro

Copyright © www.ListaFacultati.ro 2007-2013 . Continutul acestui site nu poate fi reprodus, integral sau partial, fara acordul scris al ListaFacultati.ro.
Incalcarea prevederilor copyrightului este reglementata de Legea nr.8/1996. Informatiile de pe site au caracter orientativ si neoficial. Nici o raspundere nu este asumata de www.ListaFacultati.ro cu privire la: valabilitatea si corectitudinea informatiilor de pe site, acreditarea / abilitarea / recunoasterea institutiilor si a studiilor/cursurilor prezentate. Va rugam a verifica /contacta institutiile (sau organizatiile corespunzatoare) care au studii / cursuri ce va intereseaza si alte surse corespunzatoare pentru informatii corecte si valabile.

Top Versiunea Desktop