Lista Facultati | Admiterea la Facultate, Subiecte Admitere 2013

Switch to desktop

Facultatea de Transporturi

Prezentare


Facultatea are patru specializari la cursuri de zi: Autovehicule rutiere si Vehicule pentru transportul feroviar - in domeniul Inginerie mecanica, Ingineria transporturilor si a traficului - in domeniul Ingineria transporturilor si Telecomenzi si electronica in transporturi - in domeniul Inginerie electronica si telecomunicatii. Facultatea pregateste absolventi in patru specializari pentru studii aprofundate (Economicitatea si securitatea autovehiculelor, Vehicule feroviare pentru mari viteze,
Logistica transporturilor si Sisteme telematice pentru transporturi) si in specializarea Transport si trafic urban, la cursuri de master (cu durata de 2 ani). In facultate este organizata si pregatirea prin doctorat, sub conducerea a sase profesori.

Admitere Facultate


IMPORTANT ! Se acordă 10% reducere la plata taxei de înscriere pentru candidaţii care se preînscriu până la data 11.07.2013, ora 24:00.

Înscrierea la concursul de admitere este obligatorie şi se face personal la secretariatul facultăţii în perioada 12-20 iulie 2013 zilnic între orele 9.00 - 16.00 .

Taxa de înscriere este de 100 lei. Anumite categorii de candidaţi sunt scutite de taxa de înscriere. Pentru alte detalii accesaţi site-ul oficial al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti: http://admitere.pub.ro

Examen admitere: SCRIS,  tip test grila

Discipline examen:
1) (Prima proba)- Algebra si elemente de analiza matematica
2) (Proba a doua) - Geometrie si trigonometrie sauFizica (la alegere)

Acte necesare Admitere Politehnica:

Pentru fiecare facultate la care se înscrie, candidatul trebuie sa depuna câte un dosar, cuprinzând documentele din lista de mai jos.
Atentie! Daca se înscrie la mai multe facultati cu examen scris, candidatul trebuie sa depuna dosarul si sa plateasca taxa o singura data - la prima astfel de facultate, unde va da si examenul. Daca se înscrie si la una sau mai multe facultati cu fara examen scris, trebuie sa depuna separat câte un dosar la fiecare astfel de facultate.

1. Fisa de înscriere tip, în care se mentioneaza, sub semnatura si raspundere proprie, toate datele solicitate de formularul respectiv. Va recomandam sa va preînscrieti (click aici) pentru a reduce timpul de asteptare la secretariat. În caz contrar primiti formularul la secretariatul facultatii si îl completati în momentul înscrierii.

2. Trei fotografii tip buletin de identitate

3. Diploma de bacalaureat; candidatii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie sau în sesiunea august-septembrie 2013 pot prezenta la înscriere, în locul diplomei de bacalaureat, adeverinta eliberata de liceu, în care se mentioneaza atât media generala de la bacalaureat cât si notele obtinute la probele sustinute, precum si foaia matricola; unele facultati solicita depunerea diplomei sau adeverintei de bacalaureat în original; va rugam sa consultati secretariatele facultatilor pentru a afla aceasta informatie;

4. Certificatul de nastere, în copie legalizata

5. Adeverinta medicala tip, din care sa rezulte ca este apt medical pentru domeniul de studiu la care candideaza

6. [Facultatea de Inginerie în Limbi Straine] Certificat de competenta lingvistica; sunt acceptate certificate eliberate de institutii abilitate sau de Departamentul de Limbi Moderne din U.P.B., în urma unui test care va fi sustinut pe data de 19 Iulie 2013

7. Chitanta de plata a taxei de înscriere sau dovada privind îndeplinirea conditiilor de scutire de la plata taxei.
Sunt scutiti de plata taxei orfanii de ambii parinti, cei proveniti de la casele de copii sau din plasament familial, copiii eroilor-martiri ai Revolutiei, ranitii în timpul Revolutiei din decembrie 1989, copiii salariatilor din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti si copiii personalului didactic.

8. [Olimpici nationali sau internationali] Act doveditor al statutului de olimpic

9. Candidatii rromi trebuie sa obtina viza pe dosarul de admitere de la secretarul sef al Universitatii Politehnica Bucuresti - prof.dr.ing Gabriel IACOBESCU ( Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , Tel. +4021-402-9198).

10. Dosar plic

Pliant Admitere Politehnica


Specializari Facultate


Ingineria autovehiculelor
Inginerie mecanică
Ingineria transporturilor
Inginerie electronică şi telecomunicaţii
Inginerie electronică şi telecomunicaţii pentru R.Moldova
Inginerie mecanică pentru rromi

Masterate

Programele de masterat organizate sunt coordonate la nivelul departamentelor dupa cum urmeaza:
 
DEPARTAMENT AUTOVEHICULE RUTIERE (www.autovehicule-rutiere.ro)
   IDEA - Inovare si Dezvoltare in Ingineria Autovehiculelor
   STAAR - Sisteme si Tehnologii Avansate in Domeniul Autovehiculelor
   SOAM - Sistemul Integrat Om - Autovehicul - Mediu
   ECONOMICITATEA SI SECURITATEA AUTOMOBILELOR (pentru absolventii studiilor de 5 ani)
 
DEPARTAMENT MATERIAL RULANT DE CALE FERATA (www.mrcf.pub.ro)
   Vehicule Feroviare de Mari Viteze
   Fenomene de Interactiune Vehicul - Cale de Rulare

DEPARTAMENT TRANSPORTURI, TRAFIC SI LOGISTICĂ (http://www.ingtrans.pub.ro)

DEPARTAMENT TELECOMENZI SI ELECTRONICA IN TRANSPORTURI (tet.pub.ro)
   Master Universitar ITS - Sisteme Inteligente pentru Transporturi
   Master Universitar STT - Sisteme Telematice pentru Transporturi
   Master Postuniversitar STT - Sisteme Telematice pentru Transporturi

Contact


Adresa: Splaiul Independentei 313, sector 6, Bucuresti, Corp JA 003
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Telefon: +4021-402.95 68/95 69
Fax: +4021-318 10 12
Pagina Web: transport.pub.ro


Departamente:

Autovehicule Rutiere
Telefon: +40-21-402 95 49
Pagina Web: www.autovehicule-rutiere.ro

Telecomenzi si Electronică in Transporturi
Telefon: +40-21-402 95 89
Pagina Web: www.tet.pub.ro

Transporturi, Trafic si Logistica
Telefon: +40-21-402 9547
Pagina Web: www.ingtrans.pub.ro

Material Rulant de Cale Ferata
Telefon: +40-21-402 9695
Pagina Web: www.mrcf.pub.ro

Copyright © www.ListaFacultati.ro 2007-2013 . Continutul acestui site nu poate fi reprodus, integral sau partial, fara acordul scris al ListaFacultati.ro.
Incalcarea prevederilor copyrightului este reglementata de Legea nr.8/1996. Informatiile de pe site au caracter orientativ si neoficial. Nici o raspundere nu este asumata de www.ListaFacultati.ro cu privire la: valabilitatea si corectitudinea informatiilor de pe site, acreditarea / abilitarea / recunoasterea institutiilor si a studiilor/cursurilor prezentate. Va rugam a verifica /contacta institutiile (sau organizatiile corespunzatoare) care au studii / cursuri ce va intereseaza si alte surse corespunzatoare pentru informatii corecte si valabile.

Top Versiunea Desktop